Clienții noștri

Citiți istorii de succes ale clienților noștri și aflați ce ei au de spus despre Invest-Credit.

Ion Cuciuc, agricultor din Criuleni

Ivan Cuciuc

Harnic, plin de entuziasm şi optimism. Nu-i este frică de greutăţi şi le înfruntă cu dîrzenie. Este vorba de Ion Cuciuc, proprietarul unei afaceri de creşterea legumelor în sere din raionul Criuleni.

În 1994 pe un câmp de lângă casa sa, Ion Cuciuc dă startul afacerii sale. După mai multe luni de muncă, la sfîrşit de sezon rezultatul eforturilor sale au fost practic nul. În pofida acestui fapt, decizia lui Ion de-aşi continua afacerea a fost fermă. Astfel, pentru îmbunătăţirea acesteia, el şi-a construit două sere, în care creşte roşii, castaveţi şi vinete. Lucrul investit în sere a adus succes şi afacerea lui a devenit profitabilă.

Pînă în prezent Ion a benefeciat de trei împrumuturi de la Invest-Credit în sumă de la $1,000 până la $3,600 USD. Cu aceşti bani el a reuşit să procure mai mult teren agricol, să construiască încă cîteva sere, să procure un sistem de irigare, mai multe seminţe.

"Sunt mulţumitor că am acces la împrumuturile oferite de Invest-Credit pentru afacere mea. Nu trebuie să plec la lucru peste hotare. Afacerea îmi aduce venit şi astfel pot să am grijă de familia mea.", spune Ion Cuciuc

Cu venitul obţinut din afacere, Ion a reuşit să efectuieze anumite lucrări de construcţie în gospodăria sa, şi-a reînoit mobilierul din locuinţă şi a procurat mai multe obiecte de uz casnic.

Ion Cuciuc este în permanentă cautare a soluţiilor şi oportunităţilor de eficientizare şi dezvoltare a afacerii sale, precum şi extinderea pe noi pieţe.

Alexandru Znacicov, producător de mobilă din Chișinău

Alexandru și-a început afacerea în anul 2003 după mai mulți ani de luptă cu lucrul puțin plătit care nu-i permitea să-și întrețină familia. Viziunea antreprenorială l-a motivat să inițieze o afacere de producere a mobilei, deoarece el avea experiență în domeniu. El a început să producă dulapuri și bucătării într-un depozit, dar nu avea unde să vândă sau arăte producția lui și nu prea a putut să achite plata pentru arenda încăperii.

Alexandru a auzit despre Invest-Credit de la un prieten care a primit acolo un împrumut ceva timp mai înainte, și a decis să ia și el un împrumut pentru extinderea afacerii lui. Primul împrumut în sumă de $4,000 i-a permis să procure un echipament nou și eficient pentru producere, iar al doilea de aceiași sumă – să achite arenda unui magazin unde el păstra și demonstra mobila.

În pofida luptei cu criza economică recentă din toată lumea, Alexandru caută noi căi de a face producția lui mai bună și mai evidențiată. În iunie 2009 al a luat al treilea împrumut de la Invest-Credit pentru a procura un aerograf care i-ar permite să vopsească mobila. Afacerea lui Alexandru nu crește atât de repede cum el și-ar dori, dar el este mulțumitor pentru accesul la împrumuturi de la Invest-Credit care îi permite să evidențieze produsele lui pe piață prin căi noi.

Cu cuvintele lui proprii

Alexandru este foarte mulțumit cu Invest-Credit și planifică să mai ia împrumuturi: "Îmi place să lucrez cu Invest-Credit deoarece calitatea deservirii aici este mult mai înaltă decât în alte instituții financiare."

Olga Tovstenco, producătoare de haine din Chișinău

Fiind croitoreasă și având duh antreprenorial, Olga a început să confecționeze și să vândă haine pe piețele Chișinăului câțiva ani în urmă. În 2008 ea a folosit oportunitatea și a început să vândă hainele confecționate în buticuri mici. Acum Olga vinde produsele sale în 3 buticuri, în care ea oferă produsele la un preț mai redus decât haine din Turcia și Ucraina. Produsele ei includ uniforme pentru mai multe companii din Chișinău, rochii individuale și haine la comandă.

De când Olga a început să vândă produsele ei la buticuri, veniturile ei a crescut mult și ea a avut posibilitatea să angajeze 11 oameni în 3 magazine ale ei. În 2009 a luat primul împrumut de la Invest-Credit în sumă de $1,600 pentru procurarea stofelor și materialelor pentru producerea hainelor. Având acces la acest împrumut Olga a mărit producerea în cele trei buticuri. Acest succes o ajută la calea spre realizarea visului ei – să deschidă într-o zi buticuri la Moscova.

Victor Caldarean, producător de încălțăminte din Chișinău

Victor vine dintr-o familie de cizmari și și-a învățat meseria de la tatăl său și bunicul său. De mai mulți ani el și-a folosit meseria lucrând la o fabrică de încălțăminte, dar lucrul a fost nesatisfăcător și monoton, chiar dacă era stabil. El își dorea să fie provocat în lucrul său și să aibă rezultate mai bune.

După câțiva ani de nesatisfacție Victor a decis să deschidă magazin propriu de încălțăminte. Echipat cu abilități de cizmar și cunoștințe de conducere a afacerii de la tatăl său, Victor a fost convins de potențialul său antreprenorial. Afacerea lui creștea, dar lunile de vară erau mai rele pentru vânzări și el a avut nevoie de mai mult capital pentru a procura materiale pentru a se pregăti de sezonul de iarnă. Când un prieten i-a recomandat să apeleze după un împrumut la Invest-Credit, al ascultat ideea și cu împrumutul de $1,000 a avut posibilitate să procure piele de calitate superioară și alte materiale pentru a începe producerea încălțămintei pentru lunile de iarnă înainte de începerea sezonului.

Acum, având un magazin propriu, Victor are opt angajați și mai multă responsabilitate. Acum el are posibiltate să folosească și alte abilități ale lui decât cele de cizmar, și este bucuros să aibă provocări în lucrul său. Victor are ambiții într-o zi să-și extindă afacerea și să deschidă o mini fabrică de încălțăminte cu 12-16 angajați. Pentru a atinge scopul acesta el planifică să mai ia un împrumut de la Invest-Credit anul următor.

Cu cuvintele lui proprii
Victor are lucruri bune de spus despre experiența lui cu Invest-Credit. I-a plăcut în deosebi posibilitatea de a achita împrumutul în rate pe parcursul unei perioade de timp. "Îmi place deservirea și rata mică a dobânzii. Am de spus numai lucruri bune despre Invest-Credit. Dacă aș fi avut gânduri rele – nu v-aș lăsa să veniți să luați acest interviu! Eu am numai atitudine bună față de Invest-Credit.

OMF INVEST-CREDIT SRL © 2009 Chisinau, Moldova
tel. +373 22 92-77-72, 92-90-33; fax 57-34-67; e-mail office@investcredit.md